Friday, 11 September 2015

be positive and kill the stress

No comments:
dah lama sangat tak buka blog and memang tak aktif.
rasanya macam nak mulakan balik sebab aku rasa macam nak buka buku baru .
bukan rasa lagi memang betul.hehe
post lama pun delete sebab bila baca rasa macam " ahh ape aku merepek ni " hahah
org dah move on lah katakan puihh.
 hey betul tak tipu.aku rasa dah tiba masa untuk aku pikir diri sendiri sebelum pikir hal orang ataupun ape kata org. kalau asik pikir mulut orang sampai bila nak maju.
ha! teringat tira cakap kat kelas " sejak aku amalkan sikap pergi mampus ni ,indeks kebahagiaan aku bertambah ke 200%." hahaha
that means  kita kena sayangkan diri kita dulu. ahh tok sah lah dok bercinta je sedangkan study pun belum habis. haa nampak tak ayat pasrah sebenarnya.kahkah

actually aku rasa lebih tenang bila dah bebas ni.masa aku pun banyak terluang untuk family and kawan-kawan.mungkin sblum ni tak matang lagi kot.kahkah tu yang asik meratap je
ape kejadahnye lah.
yang paling penting pelajaran.stpm betul-betul dah dekat.lagi 2 bulan.tak sangka dah nak habis.nanti mesti rindu kawan-kawan kelas.harap kalau ada rezeki dapatlah sambung degree yelah siapa tak nak sambung belajar.tapi tulah kita rancang tuhan yang tentukan.

so start from now, aku akan sentiasa motivate kan diri sendiri and always to be positive. tak payah nak pikir orang tu tinggalkan aku orang tu kutuk aku.ahh diorang tu yang tak maju sbenarnya.haha
okay ada beberapa tips bila kita rasa sedih and stress.benda ni memang aku amalkan.

1. jangan duduk sorang2 meratap and ingat benda sedih tu sambil pasang earphone dengar lagu-lagu sedih.hahah JANGAN okay JANGAN.
2. kau tengok runningman hahah tak percaya? try dulu der comfirm kau tak berhenti ketawa ( ops! saya bukan kpopers kay ) haha
3. takpun tengok lah muka jep sepah ke johan  ke zizan
4. pergilah keluar weh adoyai .keluar lah dengan kawan nanti kau boleh lah share dgn dia.pergi main basikal ke rempit ke tiup belon ke,haa ape-apelah asalkan kau boleh lupakan benda sedih tu
5. ha! MAKAN ni paling aku suka kehkeh
6.INGAT! lekatkan kt kepala hotak mak kau ngandungkan kau 9 bulan bukan untuk kau meratap sepanjang hayat lagi2 pikir lelaki.mak kau lahirkan kau untuk tengok kau berjaya dunia akhirat okay?? chill
7. tidur.haha heaven kan

okay dah tu je  nak bebel.
tata titi tutu
                                ( family syariah: 6A5) lagi 2 bulan terus berjuang : )

Monday, 8 December 2014

JOM BLOGWALKING join cik iman ^ ^

8 comments:
http://cikimanbobe.blogspot.com/2014/12/first-segmen-jom-blogwalking-kaw-kaw.html 

http://apple-crunchh.blogspot.com/
http://farinahashari.blogspot.com/
http://ceritahatiputriayu.blogspot.com/